Grupp: Huvudforum

AroCell - Radiumhemmet uppmärksammar bolaget

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-25 21:49:07

http://radiumhemmetsforskningsfonder.se/ny-test-ger-tidig-indikation-pa-cancersjukdomars-aggressivitet/

Mycket intressant läsning, när man lägger till beskeden vi fick i rapporten blir det extra intressant. Tänker bla annat på det här:"AroCell räknar med att ha en produkt på marknaden under första kvartalet nästa år. Det som återstår är slutfaserna i teknisk och klinisk dokumentering."Mycket av detta bekräftades som lyckat i rapporten

* Från början hade AroCell tänkt lansera sin innovation som ett blodcancertest. – Men nu har vi valt att satsa på prostata- och bröstcancer i första omgången, eftersom vi kan mäta både aktivt och inaktivt protein, och vår test gör mer nytta där. Dessutom är den potentiella marknaden mycket större, säger Anne-Charlotte Aronsson, VD. 

* AroCell räknar med att ha en produkt på marknaden under första kvartalet nästa år. Det som återstår är slutfaserna i teknisk och klinisk dokumentering. 

* – Metoden är baserad på vanlig ELISA-teknik som är standard på dagens laboratorier och lätt att anpassa till de stora helautomatiska instrumenten. Redan till hösten kommer vi att ha en produkt färdig som kan användas i forskningssammanhang. Ett par månader senare räknar vi med att den CE-märkta testen för solida tumörer ska vara redo för marknaden, fastslår Aronsson. 

* För cancerpatienter innebär det nya testet att de kan få en prognos i ett tidigare skede av sjukdomen. – Eftersom vårt test mäter celldelning, kan man tidigt se att något är på gång. Vid både bröst- och prostatacancer har man idag svårt att identifiera vilka patienter som har en aggressiv form av sjukdomen. Vårt test kommer att ge läkaren en indikation på vilken behandling som ska sättas in. Det kommer också att kunna användas för övervakning och uppföljning av patienter, säger Staffan Eriksson. 

* AroCells test skiljer sig från andra tester som mäter TK genom att det mäter själva proteinet. Befintliga TK-tester mäter enbart proteinets enzymaktivitet, som är ett trubbigare instrument, framför allt för tester av solida cancertumörer. – Anledningen till att man inte kunnat mäta proteinet är att det inte har funnits några antikroppar, vilket krävs för mätning av protein i väldigt låga koncentrationer, och som vi nu lyckats få fram, förklarar professor Staffan Eriksson, forskningschef och en av grundarna till bolaget. Poängen med att mäta själva proteinet är att det inte är aktivt i alla sammanhang. 

– Om man t.ex. tittar på blodcancer kan man mäta vilket som, där är proteinet fortfarande aktivt. Men i solida tumörer sker en förändring som gör att det inte alltid är aktivt. Vårt test mäter både aktivitet och protein, vilket ger det en mycket bättre känslighet för solida tumörer.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-08-26 09:00:21

Vilka enorma pengar som finns i cancerbranschen !

Igår blev det klart att amerikanska Amgen köper upp tillika amerikanska cancermedicintillverkaren Onyx för 10,4 miljarder dollar, motsvarande 67 miljarder SEK, 67 tusen miljoner, en närmast ofattbar summa !

I Arocell har vi ett bolag som nu kommit riktigt långt i att ta fram ett unikt cancertest som via ett smidigt blodprov mäter såväl aktivt som inaktivt protein och som därigenom visar hur aggressiv en cancertumör är.

Detta i sin tur kan ge ovärderlig information vid prognos, övervakning och uppföljning av cancerpatienter.

Förra veckan som var en mycket viktig rapportvecka för AroCell gav oss aktieägare följande intressanta information:

1.Hållbarheten har säkrats för alla i produkten ingående komponenter vilket innebär en hållbarhet på minst 10 månader och att den av kostnadsskäl skall kunna transporteras över hela världen i rumstemperatur.

2. Känsligheten för nya produktionssatser av råvaror har verifierats och godkänts.

3.De inplanterade initiala utvärderingarna med de slutgiltiga komponenterna har bekräftat att vi har en mycket god korrelation för blodcancer och en högre känslighet för solida tumörformer jämfört med det existerande aktivitetsbaserade testet. TK 210 har utvärderats i ett material som består av blandade solida tumörformer i olika stadier.

4. En viktig del av den kliniska utvärderingen är tillgång till kliniska prover som nu har säkerställts genom deltagande i en prostatacancer studie samt en större bröstcancerstudie. Dessa studier kommer att påbörjas under september 2013.

5.Alternativa produktionsmetoder har utvärderats för att på längre sikt kunna expandera produktionen på ett kostnadseffektivt sätt.

Följande triggers har vi att se fram emot:

Triggerlista 2013-2015

2013:

1.Slutförande av utvecklingsfasen

check, frozen design är uppnådd vilket innebär att AroCell inte kommer att ändra tillverkningsmetod eller sammansättningen av de ingående komponenterna i produkten.

2. Kliniska pilotstudier för att visa klinisk relevans.

Check, se punkt 3 ovan under halvårsrapport.

3.Beslut om kliniskt användningsområde.

AroCell kommer hösten 2013 bestämma sig för huruvida man i första hand ska satsa på prostatacancer eller bröstcancer. Tanken är att först få marknadsacceptans för den första solida formen innan bolaget sedan bearbetar den andra marknaden.

4.Klinisk verifiering

Se punkt 4 ovan under halvårsrapport, stora kliniska studieresultat beräknas presenteras redan under september-oktober 2013.

5.Lansering av forskningsprodukt.

TK 210 RUO, (Researche Use Only) beräknas lanseras oktober 2013 och kan börja generera mindre intäkter.

6.Kommersialiseringsstrategi

Presenteras september 2013.

7.Avtal med distributörer.

Flera distributionsavtal bör presenteras under hösten 2013.

8.Kliniska studier för CE-märkning.

Presenteras slutet av året.

9.Beslut om POC, (Proofe Of Concept)

Slutet av 2013.

2014

1.Lansering av CE-märkt produkt för solida tumörer.

Q1 2014

2.Licensieringsavtal med någon/några större diagnostikföretag.

Nån gång under 2014.

2015.

1.Lansering av helautomatisk produkt.

Syftar på produkten avseende licensieringsavtalet punkt 2 under 2014.

2.FDA ansökan.

Första momentet i den viktiga USA inbrytningen, beräknas ske under 2015.

Om jag avslutningsvis ska återknyta till Onyxköpet, AroCell är i dagsläget värt 1/456 del av ovanstående köpeskilling.

Aktien gick upp 26% förra veckan och är upp 165 % på en månad.

Bolaget är dock värderat till blygsamma 147 miljoner och mot bakgrund av det unika i produkten samt den jättemarknad man nu adresserar så är det mer än troligt att tiden på ensiffrig aktiekurs inte kommer bli särskilt långvarig !

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-26 09:09:09

Ja herreG va stålar det finns ute i stora världen.

.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-08-27 08:36:21

Att det genereras stora pengar i branschen framgår med önskad tydlighet.

Igår skrev jag om uppköpet av cancermedicintillverkaren Onyx där Amgen slantar upp nätta 67 miljarder SEK !

Idag står det att läsa i DI att Astra Zeneca köper cancerforskningsbolaget Amplimmune för 1,5 miljarder SEK.

Beträffande uppköp så torde AroCell vara en klockren kandidat. AroCell är i dagsläget värderat till blygsamma ca. 150 miljoner SEK och vore en munsbit för de stora diagnostikdrakarna såsom Roche, Johnson & Johnson, Abbott o.s.v.

Det som dessa stora diagnostikbolag vill se innan ett eventuellt uppköp är dock kliniska studier. AroCell kommer presentera såväl kliniska bröstcancer som prostatacancerstudier kommande månader. Bra resultat i dessa studier och saker och ting kan gå fort.

AroCell räknar alltså med att redan i början av nästa år lansera ett CE-märkt unikt test på hela jättemarknaden för de solida cancerformerna. Testet som enkelt tas via blodprov mäter såväl aktivt som inaktivt protein och visar hur snabbt tumören växer. Detta i sin tur ger viktig information vid prognos, övervakning och uppföljning av cancerpatienter.

Beträffande aktiekurs har AroCell slagit ATH flera dagar i rad och nosade igår på den psykologiskt viktiga 10 kr barriären, aktien toppade på 9,70 som gäller som kursrekord.

Nu laddar aktien för att med kraft bryta detta viktiga 10 kr motstånd

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-27 08:43:27

Mvh joyman

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-08-27 09:18:57

Vi förstår att daytradingligan häller på att sälja av nu, man gör till o med reklam för det :-))) på alla forum nu. Hur solklart som helst, tänk på detta när ni köper om ni köper, samma visa varje gång.

.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-08-27 10:22:03

5

Det är du som håller på med ditt lilla fjanttradande. De stora pengarna gör man när man går in tungt på låga nivåer och är med över tid på de rejäla kursuppgångarna, tänk på det thomanpôjken...

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.